Vanuit de lucht ziet alles er toch net wat anders uit


Nieuwe drone

Deze week (17-03-2024) een nieuwe DJI drone gekocht. Het is de DJI Air 3 geworden. Deze werd op de sociaals aangeraden als een van de betere drones op fotografisch en film gebied.

 

En uitgebreide review komt later. Nu zelf het een en ander uitproberen. (mits het weer een beetje meewerkt).


Fotografie met drone is een feit

 

Inmiddels ben ik in het bezit van de DJI Mavic Air 2S. Een mooie middenklasse drone van het merk DJI. Na veel informatie vergaren, nadenken, twijfelen, YouTube filmpjes bekijken en nog eens nadenken en twijfelen ben ik over gegaan tot aanschaf.

Twijfels, want: waar mag je nog vliegen in het krappe Nederland? (zie overzicht). Wordt dit in de toekomst nog meer aan banden gelegd? Aangezien fotografie een hobby van mij is vind ik een drone een mooi verlengstuk, en ik kan leren filmen. Maar met een drone moet je ook nog leren vliegen. Heb ik wel de tijd om al mijn ambities waar te kunnen maken?

Ik werd geïnspireerd door de symmetrische natuur en landschapsfotografie vanuit vogelperspectief. Via YouTube en Instagram kanalen. Ook van de drone groep Nederland op Facebook heb ik veel informatie gehaald. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer informatiebronnen te vinden.

Aangezien de DJI Mavic Air 2S over een 48 MP sensor beschikt die van hoge kwaliteit is, en 4K opnames maakt, ben ik voor dit stuk gereedschap gegaan. Wat vond ik het spannend om de eerste keer te gaan vliegen. Uiteindelijk viel het mij 100% mee, want de drone hing ondanks dat er wind stond zeer stabiel in de lucht.

Nog steeds vind ik het spannend, maar het is net als met leren autorijden en fietsen, het went! 

 

VANUIT DE LUCHT ZIET ALLES ER ANDERS UIT!

Met een hoogtestatief, vanuit een drone. Vanuit de lucht ziet alles er anders uit. Hoogtefotografie biedt een zeer ruim uitzicht op wat u gefotografeerd wilt hebben. Een bijzonder perspectief valt altijd meer op dan een gewone foto. Een heel goede reden om te kiezen voor hoogtefoto’s!